Artiklar från 2008 – till idag

Artiklar från 2008 – till idag

Helsinki International Ballet Competition  

HELSINKI: Nivån på dansare och koreografier har varierat. De allra bästa skiljer sig genast positivt ur mängden, och de därnäst kommande är de som det mest diskuteras om – om de duger eller inte, vilket som var bra och vilka delar av dansen och koreografin som möjligtvis kommer att hindra deltagaren att komma vidare ända till finalen och prispallarna.

Sex finländare har dansat eller uppträtt ännu vid semifinalen: Maria Baranova, Tuomas Haukka, Suvi Honkanen, Emilia Karmitsa, Emmi Pennanen och Piia Sundqvist. Av dessa fortsätter Nationalbalettens dansare Baranova och Pennanen samt Emilia Karmitsa till finalen, och dessutom från samma kompani Emrecan Tanis från Turkiet.

Av andra nordbor fick Stephanie Chen Gundorph Moeller från Danmark, Ksenia Seletskaja från Estland och Annija Kopstale från Lettland visa sig i semifinalen, vars resultat nu finns på tävlingens websida.

Danmark och Lettland är ännu med i tävlingen.

Den enda svenska tävlanden Niklas Blomqvist klarade sig inte vidare efter första omgången.

Det är att konstatera att gallringen varit hård redan till själva tävlingen, och att en del av deltagarna redan vunnit priser i andra tävlingar och dansar som solister vid renommerade kompanier.

Helsinki

Maria Baranova i Juha Kirjonens Angry Bird. Fotograf Sakari Viika

Nu diskuteras det ivrigt vilka som har chanser att vinna i tävlingen och att inofficiellt vinna en plats i något balettkompani. Tävlingen följs av balettfolk och kan betraktas också som ett rekryteringstillfälle, även för icke-deltagande partners.

Enligt ordföranden för tävlingsjuryn, balettchefen Kenneth Greve har domarnas samarbete varit fint. Greve sitter avspänt med några av oss vid bordet efter att vi följt med morgonklass på fredagen. Jarmo Rastas tar hand om de tävlande på ett humörfullt sätt, han visar vad dansarna under en balettimme skall göra vid stången och i mitten av salen för att hålla konditionen uppe, och också för att lära sig mer.

I en annan sal håller Barbora Kohoutková sin timme. Dessa båda pedagoger är rutinerade i sin uppgift, de uppmuntrar och korrigerar, och skapar en god stämning i klassen. Barboras arbete med deltagarna i en tidig morgonklass ser jag följande morgon, lördagen, och kan bara beundra hennes talanger. Artisten kallas genast efter timmens avslutning åt annat håll och de unga ska fortsätta med sina övningar i dansnumren.

Kenneth Greve hoppas att deltagarna i tävlingar ska välja nummer som passar för dem, träna även annat än tricks typ serier av piruetter – vilket den stora publiken är fascinerad av – men där den artistiska sidan hos en dansare inte utvecklas. En riktig dansare är så mycket mer; förutom att dansa mångsidigt skall hon eller han kunna tolka roller, och vid dansen skall man kunna frasera rörelserna, inte bara utföra dem i tur och ordning. En danskonstnär för fram något av sin själ över rampen och åskådarna vet exakt när det sker.

Helsinki

Yun Wang med partnern Yang Jiao. Fotograf Sakari Viika

Förhandsfavoriter till prispallen och andra som profilerat sig som publikens gunstlingar kommer såväl från hemknutarna som nära ifrån, från Europa och Asien. Trots att den finska publiken vill uppmuntra de egna deltagarna får även alla andra stöd i form av applåder och bravorop då det verkligen gäller.

Tävlande som profilerat sig som favoriter är senioren och Nationalbalettens premiärdansare Maria Baranova som vunnit i juniorklassen för tre år sedan och som med icke-tävlande partnern Nicol Edmonds från samma kompani dansade mycket imponerande ett pas de deux från andra akten av Giselle, samt en trevlig koreografi av Juha Kirjonen som fått namnet Angry Bird.

En annan vinnarkandidat är Yun Wang, en stark dam från Kina – en mycket stilig senior och premiärdansare med riktigt fina linjer även i ett modernt nummer med en imponerande story och som dessutom redan har precis allt som skall finnas i dansen, och som uppträtt med partnern Yang Jiao. Seniordansaren Ekaterina Oleynik från Vitryssland är en dam med linjer i en modern koreografi.

En lugn senior är Andrei Cozlac från Rumänien – med Le Corsaire och Don Quijote i programmet, men vars karaktär ännu kanske inte syns riktigt tydligt. Machi Muto från Japan har stark närvaro och är ganska säker i sina nummer som Swanilda i Coppélia och Kitri i Don Quijote. Självsäker – och stor favorit – är juniorpojken från Italien med namnet Francesco Gabriele Frola med sin prins ur Svansjön och Basilio i Don Quijote.

Vinnarkandidaten Candice Adea från Filippinerna, senior, dansar med den i detta skede icke mer deltagande partnern Jean Marc Cordero. Detta par riktigt sprängde atmosfären med sin första entré i pas de deux ur Don Quijote och med sitt ädla framförande. 16-årige juniorpojken Taiyu He från Kina imponerade med sin teknik, snabbhet och karisma som Franz i Coppelia. Från Japan finns den skickliga Yonen Takano som Albrecht från Giselle. Och kanske någon mer . . .

Priserna delades ut vid avslutningsgalan på torsdagen den 7 juni. Det främsta priset – Gloria Grand Prix – gick till Kinas seniordam Yun Wang. Åter var de kinesiska dansarna framgångsrika i denna tävling men också representanter från Filippinerna, Finland, Italien, Kanada, Kuba, Rumänien, USA och Vitryssland sågs på prispallen. Placeringarna redovisas i slutet av denna artikel.

Ye Wang t.v. fick specialpris som partner till Ruichen Sun. Fotograf Sakari Viika

Ye Wang t.v. fick specialpris som partner till Ruichen Sun. Fotograf Sakari Viika

Domarna är alla konstnärliga ledare vid sina kompanier: Kenneth Greve, Finlands Nationalbalett, ordförande; Nina Ananiasvili, Statsbaletten i Georgien; Kathryn Bennetts, Kungliga Baletten i Flandern; Jorma Elo, koreograf för Boston Ballet; Madeleine Onne, konstnärlig ledare för Hong Kong Ballet och Feng Ying, verkställande direktör och konstnärlig ledare för Nationalbaletten i Kina.

Domarnas samarbete hade varit bra men diskussioner hade förts ifråga om placeringarna. Man letade efter vinnare som förutom det tekniska kunnandet som krävs, kunde visa riktigt artisteri och tolkning i sina nummer.

Grand Prix-vinnaren Yun Wang fick 15 000 €. Fotograf Sakari Viika

Grand Prix-vinnaren Yun Wang fick 15 000 €. Fotograf Sakari Viika

Dansarna – och tankar bakom dansen
Grand Prix-vinnaren Yun Wang och förstaprisvinnaren i seniorer damer, Candice Adea, visade sig som mogna och harmoniska dansare.

Det var en fin sak att båda kunde stå högt på prispallen, tidigare har det nämligen hänt en gång att Grand Prix-vinnaren och förstaprisvinnaren varit samma dansare.

Året var 1995 och Barbora Kohoutková från Tjeckien charmerade alla bl.a. med sin fräscha Törnrosa-tolkning, ännu som junior.

Nu kunde vi njuta hennes dans på galan i en scen ur Kenneth MacMillans Manon med partnern Roman Lazik, och de tävlande kunde dagligen ta sin morgonklass hos henne.

Yun Wang var  en mycket elegant dansare, Candice Adea, till typen kanske något vigare, om man vill hitta skillnader förutom kroppslängden och tempot eller rytmen i utförandet. Båda är riktiga ballerinor.

Maria Baranova. Fotograf Sakari Viika

Maria Baranova. Fotograf Sakari Viika

Maria Baranova – andrapristagaren i seniorer damer – är på god väg till stort artisteri. I finalen var hennes moderna Butterfly av Juha Kirjonen ett fullträff: hon hängav sig så häftigt åt att en serie chainéer fram mot rampen att publiken höll andan.

Det gjorde den i vissa andra fall också, vi minns vissa skyhöga lyft och fruktade nästan någon gång att damen höll på att falla.

Något så tråkigt hände aldrig, dansarna kunde sin sak och publiken kunde lugnt andas ut och av förtjusning – fint partnerskap fanns det så mycket av.

I avdelningen seniorer herrar utdelades inget förstapris men i stället två andrapriser. Juniorernas insatser blev alla imponerade av. Speciellt i pojkarnas tävling beundrade man de tre kunniga dansarna som fick priser. Kineserna Taiyu He, första pris, och Jinchang Gu, tredje pris, var glada och spralliga artister och tog sin publik direkt. Så också andrapristagaren Francesco Gabriele Frola.

Taiyu He fick juniorernas förstapris. Fotograf Sakari Viika

Taiyu He fick juniorernas förstapris. Fotograf Sakari Viika

Som Jorma Uotinen uttryckte det inför publiken – då han i egenskap av ordförande för tävlingen hälsade välkommen – sker och upplevs dansen på den plats där den dansas. Dans kan inte ses på en annan tidpunkt än just när dansarna uppträder, det är här och nu. Det är svårt att beskriva vad man sett, så många känslor finns med, så mycket händer – därför hoppas man att så många som möjligt kunde få uppleva dansens magi och skönhet.

Av allt det där sågs det mycket i denna tävling. Det var den sjunde internationella balettävlingen i Helsingfors som avslutades på onsdag kväll, och vid finalen blev bilden tydligare hur de olika dansarna eventuellt skulle placera sig i tävlingen, då dansarna sågs i två klassiska och ett modernt nummer.

Vissa av de prisbelönta var jämnstarka, fina och bra hela tävlingen igenom, det gäller – utöver de artister som beskrivits i förra artikeln –t ex Kubas senior Rodrigo Almarales, och juniordamernas Alys Shee från Kanada. Rodrigos teknik var ypperlig och han dansade i det moderna stycket REMIX 03 – och i Don Quijote – mjukt, effektivt och vackert.

På ett liknande sätt vacker var Andrei Cozlacs tolkning av till exempel Albrechts variation ur Giselle, vilken tycktes passa honom bäst av hans olika nummer – lite försiktig som han (född 1991) ännu tycks vara.

Juniorvinnaren Alys Shee med Jonathan Davidsson. Fotograf Sakari Viika

Juniorvinnaren Alys Shee med Jonathan Davidsson. Fotograf Sakari Viika

Pris för partnerarbete
Alys Shee beundrade vi på grund av hennes dansanta och koncentrerade insats – redan i det första numret. Partnern Jonathan Davidsson var en stilig dansare och mycket angenäm att se på. Deras partnerskap var fint i alla omgångar och Alys Shee fick första priset i sin tävlingsserie.

Andra duktiga partnerskap sågs också som samarbetet mellan den kinesiska andraprisvinnaren i seniorer herrar Ruichen Suns och hans kvinnliga partner Ye Wang: hon – ett par veckor för ”gammal” för att delta i själva tävlingen – blev tilldelad ett specialpris.  

Det fick också Jean-Marc Cordero från Filippinerna: pris för bästa teknik i partnerskap. De här lösningarna var eleganta ställningstaganden av domarna för allt det arbete som hade lagts ner av dessa kunniga artister. En tröst kan det också vara att förutom deltagandet i en balettävling kan vissa anställningserbjudanden ges på basis av det sedda.

MAGNIFICAT med Francesco Gabriele Frola (t.h.) och Lorenzo Eccher. Fotograf Sakari Viika

Koreografi
Koreografierna tävlade i en särskild avdelning. MAGNIFICAT, gjord och dansad i rött av Francesco Gabriele Frola med en manlig partner, fick ett pris. Det andra priset gick till Tisa Zhang och hans My First Modern Dance, dansad av unga Jinchang Gu och koreografen själv – en extraordinärt bra koreografi. Vissa av koreografierna var dock rena floppar och gjorde mera skada än nytta för de tävlande.

Balettävlingarna som sådana väcker tankar. En stor del av åskådarna lever med mycket intensivt i en och en halv veckas tid; de kommer varje kväll och diskuterar dansarna och numren. Vissa tycker att det inte går att tävla i konst.

Det positiva för dansarna är att de får synas inför en stor publik, uppleva gemenskapen med andra dansare, och de kontakter som skapas. För åskådarna är det alltid intressant att se utländska dansare, och artister från olika kulturer.

Suvi Honkanen, Finland. Fotograf Sakari Viika

Suvi Honkanen, Finland. Fotograf Sakari Viika


Pristagarna
GLORIA GRAND PRIX Yun Wang, Kiina (senior damer)

Seniorer damer
1 pris   Candice Adea, Filippinerna
2 pris   Maria Baranova, Finland
3 pris   Ekaterina Oleynik, Vitryssland

Seniorer män
1 pris   Utdelades ej
2 pris   Rodrigo Almarales, Kuba och Ruichen Sun, Kina
3 pris   Andrei Cozlac, Romania

Juniorer flickor
1 pris    FAZER-Priset Alys Shee, Kanada
2 pris    Dingwen Ao, China
3 pris    Katherine Higgins, USA

Juniorer pojkar
1 pris    FAZER-Priset Taiyu He, China
2 pris    Francesco Gabriele Frola, Italy
3 pris    Jinchang Gu, China

Koreografpris
Francesco Frola: Magnificat
Tisa Zhang: My First Modern Dance

Juryns Specialpris
Bästa ej tävlande partner:   Ye Wang, China
Bästa partnerteknik:   Jean-Marc Cordero

MARIMEKKO DANCE DESIGN PRIZE:  Koreografen Fei Bo: Sacrifice

Uppmuntringspris från Kirovteaterns vänner i Finland:   
Yun Wang och Yang Jiao, Kina

Finska dansarförbundets Uppmuntrings pris:   
Suvi Honkanen, Finland

Anita Jokela
13 juni 2012


  • Daniel Koivunen, Ellen Lindblad och Sophie Augot i Jean & Julie. Urpremiär 4 oktober på Klarascenen, Kulturhuset Stadsteatern.
    Jean & Julie: Fredrik Benke Rydman goes Strindberg
    Birgit Cullbergs balett på Operan 1950, först ut Elsa-Marianne von Rosen och Julius Mengarelli. Alf Sjöbergs filmdrama år 1951 med Anita Björk, Ulf Palme och Max von Sydow i huvudrollerna. Dramatens u...

  • Frédérique Rodier och Marco Curci tar i REPLICA med publiken på en tidsresa i kroppsliga uttryck. Foto Elisabeth Toll 
    Andrea Peñas REPLICA: från antikens statyer till TikTok-filter
    Den 21 september hade REPLICA Sverigepremiär på Kungsbacka Teater, i koreografi av Andrea Peña.


  • Gustavia – om den okände svenske prinsen
    Koreografen Pär Isberg berättar om urpremiären på Operan.

  • Daphnis & Chloé av George Skibine, från Balettgalan. Erik Rudqvist och Sarah-Erin Keaveney. Foto Kungliga Operan/Markus Gårder
    Spot on Erik Rudqvist
    Erik började sin grundutbildning på Kungliga Svenska Balettskolan. Han åkte 2014 på en sommarkurs efter årskurs 1 till National Ballet School of Canada i Toronto. Där blev han kvar ett år.

  • Det japanska danskompaniet Sankai Juko framför Unestu på Göteborgs stadsteater. Foto Sankai Juko
    Göteborgs dans- och teaterfestival firar 30 år
    Det har gått 30 år sedan den första dans- och teaterfestivalen anordnades i Göteborg. Festivalen arrangerades med både stora och små scener inne i Göteborg, men även utanför själva stadskärnan. Publik...

  • Nathalie Nordquist och Jonathan Davidsson i Gösta Berlings Saga av Ulf Gadd. Foto Håkan Jelk
    Stockholm 59°North är efter några års uppehåll tillbaka på Confidencens scen
    Det är inte utan att det går att känna historiens vingslag när en befinner sig inne i Ulriksdals slottsteater Confidencen i Stockholm. Teatern från 1700-talet som låg bortglömd i mer än 100 år innan K...

  • Allegro Brillante NYBC
    New York City Ballet i Köpenhamn
    Balanchine, Robbins, Wheeldon. Repertoaren på ett av världens mest framstående balettkompanier består av tradition som blandas med förnyelse. Publiken verkar aldrig tröttna på de gamla klassikerna.

  • Kompani Käfig. Boxningsscen ur Boxe Boxe Brasil. Foto Michel Cavalca
    Boxe Boxe Brasil med Käfig avslutar 2024 års dansfestival i Vaison-la-Romaine
    Sommarens stora internationella dansfestival i Frankrike, Vaison Danses, har på den gamla amfiteatern som rymmer drygt 3000 åskådare bjudit på ett digert program. Varje föreställning är fullsatt såväl...

  • Natasha till höger tillsammans med sin fadder som kommer att guida henne rätt på Codarts.
    Natasha, avgångselev vid Svenska Balettskolan i Göteborg, antagen till Codarts Institute of Arts i Rotterdam
    Just nu pluggar Natasha Roos nederländska glosor för fullt. Till hösten bär det iväg till Nederländerna för fortsatt utbildning vid Codarts Institute of Arts. Men först hann hon medverka i Svenska Bal...

  • En slags av Mats Ek Oslo
    Mats Ek tillbaka på Oslo Operaen
    Det här är femte gången som Mats Ek är i Oslo och sätter upp sina verk. Ingrid Lorentzon balettchef för Den Norske Opera & Ballett har inbjudit Mats Ek att sätta upp två verk Hon var svart och En slag...

  • Utdrag ur "Mahlers 3e Symfoni"Alina Cojocaru (gäst) – Edvin RevazovCorps de Ballet
    “The World of Neumeier”
    – John Neumeier tackar för sig med en självbiografi i dans

    Dansportalen har sett “The World of Neumeier”. En galaföreställning om John Neumeiers 50 år som koreograf. Galan gästade Tivolis konsertsal i Köpenhamn den 16-18 maj. En tre timmar lång och välkompone...

  • Romeo & Julia Storan 2024
    Romeo och Julia dansar på Storan under Svenska Balettskolans 75-årsjubileum
    Tillsammans med dansare från Kungliga Baletten, musiker från University of Gothenburg Symphony Orchestra och Marianne Mörck i rollen som amman ser vi för första gången Svenska Unga Baletten gestalta S...

  • Midsommarnattsdröm Ekman Operan 
    Alexander Ekmans Midsommarnattsdröm är som en hisnande resa där överraskningarna aldrig tar slut
    Alexander Ekman är tillbaka på Kungliga Operan i Stockholm för att sätta upp Midsommarnattsdröm . Nypremiären sker dagen innan Kristi Himmelsfärd och spelas endast under majmånad. Av Shakespeares tänkb...

  • Gustavia, pressbild 2. Foto: Kungliga Operan / Thomas Klementsson
    Gustavia – berättelsen om Sveriges okände prins
    Nyskriven balett om Gustav Badin och hans uppväxt vid hovet, i koreografi av Pär Isberg och regi av Amir Chamdin. Urpremiär på Kungliga Operan den 18 oktober. Biljetter släpptes 2 maj.

  • Scen ur We loved each other so much med Göteborgsoperans danskompani i koreografi  av Yoann Bourgeois. Medverkande Mikaela Kelly, Miguel Duarte och Victor Ketelslegers-Polster. Foto Tilo Stengel
    Yoann Bourgeois tillbaka till Göteborgsoperans Danskompani med ett sant styrkeprov
    Efter fyra år är det dags igen för den franske koreografen Yoann Bourgeois att återvända till Göteborgsoperans danskompani. Denna gång för verket We loved each other so much. Dansportalen träffade hon...

  • Darrion Sellman Photo Cristian Hillbom
    Spot on Darrion Sellman – dancing the leading role Siegfried in Swan Lake
    In August last year Darrion Sellman arrived to Stockholm and joined the company. Darrion says: “It has been a change to come to Stockholm. A vibrant city, small but calmer compared to Los Angeles wher...

  • Iana Salenko och Kalle Wigle i en pose i ett pas de deux i andra akten Giselle.Foto Admin Kuyler
    Kalle Wigle nyutnämnd solist vid Staatsballett i Berlin
    Dansportalen gratulerar svenske dansaren Kalle Wigle som nyligen utnämnts till solist vid Staatsballett i Berlin.

  • Avig.Från vänster: Tobias Ulfvebrand, Jeanette Wren,  Hugo Therkelson och Ninna Ohm Fotograf Leo Stenberg.
    Succéduo skapar nytt efter segertåg i Sverige och Europa
    Intervju Hugo Therkelson och Tobias Ulfvebrand

  • Mia Karlsson som Clarine omgiven av alla dansare. Foto: Lennart Sjöberg 
    40 år senare: En dansares triumf över tidens utmaningar
    Förra sommaren ringde telefonen hemma hos Heléne i Kungsbacka. I lördags den 16 mars gjorde hon comeback på scenen efter nära fyra decenniers frånvaro och dessutom debut på GöteborgsOperan – som dansa...

  • Clark Eselgroths och Seo Yeun Kims engagemang i uppförandet i Pas de Deux ur 2.akten i Svansjön var ett nöje att se. Foto Susanna Reitamo
    Fart och kunnande på Pro Dance Galan 2024
    Gamla operabyggnaden vid Bulevarden är ett Dansens Hus även om ett nyare Dansens Hus numera finns i Helsingfors, det också i centrum. Båda har sin publik, och båda behövs. Detta har intresset för dans...

  • Iana Salenko och Kalle Wigle i ett pas de deux i första akten Giselle på Staatsoper i Berlin. Foto Admill Kuyler
    Svenske dansaren Kalle Wigle har stora framgångar i Berlin
    Kalle Wigle är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan och vid Royal Ballet School i London. Han fick anställning vid Operan i Stockholm 2016. Från hösten 2023 är han tjänstledig från Operan och an...

  • Totality in parts. Kungliga Baletten 2024. Koreografi Lukas Timulak. Foto: Kungliga Operan / Nils Emil Nylander
    Timulak/Portner två olika verk men med flera beröringspunkter
    Från och med 9 februari och nästan en månad framåt dansar Kungliga Operan i Stockholm Totality in parts av Lukás Timulak och Bathtub Ballet av Emma Portner . De båda koreograferna delar kväll och verke...

  • Inside Out Helsingfors Dansinstitut
    På jakt efter det fullkomliga: nationens skickligaste dansare och – smultron!
    Balettpedagogernas förbund ordnar vartannat år i Finland en nationell balettävling, i år 20-21 januari. Ett råd av balettkonstnärer med bakgrund som meriterade dansare hade valt ut 38 solister av 73 a...

  • Inspire me Foto Kentaro Mitsumori
    Young Choreographers en föreställning där dansare från Kungliga Operan koreograferar
    Tisdagskväll på Kungliga Operan i Stockholm och det är premiär för Young Choreographers. Dansare från ensemblen får chansen att pröva egna idéer och koreografera sina kollegor. Alla kompositioner visa...

  • Fredrik Lindgren Operan Markus Gårder
    Operans VD Fredrik Lindgren: På sikt vore det fantastiskt att få ett nytt Operahus i Stockholm
    Kungliga Operan är en 250-årig kulturinstitution i hjärtat av Stockholm. Över 500 anställda levererar hyllade föreställningar med utsålda hus. Dansportalen har samtalat med Operans VD Fredrik Lindgren ...

  • Auguste Marmus och Mattheus Bäckström
    Från Svenska balettskolan i Göteborg till ungerska Statsoperan i Budapest
    Det började med 6 år på Svenska balettskolan i Göteborg med start i årskurs fyra för Mattheus Bäckström och Auguste Marmus . Mattheus gick ut 2017 och hade då blivit antagen till den anrika, Royal Ball...

  • Lucid Episode 1
    Joseph Sturdys verk Lucid Episode inleder nyårsgalan på Kungliga Operan
    Vi befinner oss på Kungliga Operan. Det pågår repetition med två dansare som är med i Joseph Sturdy s verk Lucid Episode som inleder själva nyårsgalan den 31 december.

  • En julsaga GO 
    Göteborgsoperan sjunger in julen med En Julsaga
    Göteborgsoperan avslutar december månad med nypremiär på musikalversionen av Dickens En julsaga . Föreställningen är breddad med humor och medmänsklighet. Adams julsång blandas med Stevie Wonder och bl...

  • Nötknäpparen, Kungliga Baletten 2023. Foto Nils Emil Nylander 
    Nötknäpparen, nypremiär på Kungliga Operan i Stockholm efter fyra års uppehåll
    Det är nypremiär av Pär Isbergs Nötknäpparen Kungliga Operan i Stockholm. I salongen sprids julstämningen och publiken får vara med om en dansant och virvlande berättelse. Kanske är det extra vikti...

  • Ur 100 årstiderFoto: Axel Petterson
    Giovanni Bucchieri – en konstnärlig kameleont
    Det är premiär för filmen 100 ÅRSTIDER . Upphovsmannen har gått från dansare till multikonstnär. Möt regissören Giovanni Bucchieri i en personlig intervju med Dansportalen.

ANNONS

Dansmuseet
Transit

Ur Dansportalens arkiv

ANNONS

Dansmuseet
Nötknäpparen

Redaktion

dansportalen@gmail.com

Annonsera

dansportalen@gmail.com

Grundad 1995. Est. 1995

Powered by

SiteVision

Uppil