Dansportalen
Complete

Killarna i Complete Dance Crew producerar och koreograferar sina dansföreställningar själva och har gjort sig kända för att utstråla energi och förmåga att gestalta berättelser som känns aktuella. Foto: Complete Dance Crew

Med känslorna på utsidan

PITEÅ: Complete Dance Crew, känt från stora tv-produktioner och samarbeten med internationella och nationella artister, har dansat in i Norrbotten för första gången.

I Piteå och Luleå samarbetade danskompaniet med föreningarna Beats respektive Exiled, inför respektive föreställning. De lokala entusiasterna håller klasser i olika stilar av hiphopdans för alla åldrar.

Completes egenproducerade koreografi ”Spezialisterna” kom till med inspiration från den animerade filmen ”Inside out”. Det och mycket annat, exempelvis hur Complete blev till 2008, berättade dansarna Mario Perez Amigo och Daniel Rörström inför föreställningen i Piteå. Gensvaret från den övervägande unga publiken hos Dans i Nord, övertygade om att majoriteten kunde identifiera sig med att ha känslorna vända ut-och-in när tillvaron blir för jobbig.

Tillsammans med Dawid Bienkowski och Alexandro Duchén dansades sedan berättelsen om en person som tappar allt ­– arbetet, hustrun som just fött deras barn och gör slut, mamman som dött – och blir apatisk av utmattning.

En explosion av känslor gestaltades till musik av både väntade och helt oväntade genrer. De flesta dansuttryck har hämtats ur hip-hop-paraplyet, men lekfulla inslag från andra genrer som exempelvis ringlekar och pardans saknas inte. Tillsammans med inspelade röster och väl synkroniserade rörelser i blev budskapet tydligt och underhållande: Ensam är inte stark, överlevnad handlar om samarbete med andra människor.

Complete har samarbetat med artister som Eric Saade, Danny Saucedo, Jennifer Lopez och Black Eyed Peas, samt medverkat i Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och Talang.

Karina Sundkvist

19 mars 2018

Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats