Dansportalen
Uppsala Stadst Real Talk. Bianca Cruzeiro Caracas

Real Talk. Uppsala Stadsteater, Bianca Cruzeiro Caracas: regissör, koreograf och dansare. Foto Micke Sandström

På argentinsk tangobar i Uppsala

UPPSALA: I en repetitionslokal, tillfälligt maskerad till tangobar, placeras publiken vid ett tiotal kafébord dukade med vin, vatten och tapas. Ur högtalarna tonar sugande tangorytmer.

Värd vid varje bord är en medlem av ensemblen och kvällen inleds med att man lär känna sina bordsgrannar och sin värd/värdinna under gemytligt samtal runt borden.

Text

Real TalkDennis Andreev, Ann Dahlin, Katarina Rubensson, Andrejs Ljunggren, Yolande Felice Knobel, Claudia Turiel, Anders Dahlin, Iwa Hedensjö. Foto Micke Sandström

Real TalkDennis Andreev, Ann Dahlin, Katarina Rubensson, Andrejs Ljunggren, Yolande Felice Knobel, Claudia Turiel, Anders Dahlin, Iwa Hedensjö. Foto Micke Sandström


En och en reser sig dansarna och börjar röra sig till tangotonerna – runt lokalen och in mellan borden, musiken varvas med korta monologer som berättar om tango, om dansen, om känslorna, om minnena, om kärleken, om saknaden, om sorgen.

Alla tangons turer och variationer avlöser varandra, så en liten paus i dansen och förnyat umgänge kring borden. Stämningen är varm och inneslutande. Man lär känna sina bordsgrannar så smått och får en närmare inblick i tangons turer och mysterier genom samtalen med värdarna.

Dansen inflikas i omgångar och varierande former. Vill någon av åskådarna dansa med så är det bara att stiga ut på golvet.

Det är ett mycket lyckat koncept. Opretentiöst men kunnigt, underhållande och engagerande, man känner sig nästan förflyttad till Buenos Aires hamnkvarter.

Efter någon timme tonar tangotonerna ut, man tar farväl och skiljs åt, med rytmen och upplevelsen kvar i kroppen och minnet. Berömvärt!

Uppsala stadsteater har en bred repertoar och utnyttjar alla möjliga utrymmen för att spela flera föreställningar samtidigt, stort som smått, seriöst och engagerande, lättsamt och roande. En teater för alla smaker.

Uppsala Stadst,Real Talk:  Anders Dahlin och Andrejs Ljunggren. Foto Micke Sandström

Anders Dahlin och Andrejs Ljunggren. Foto Micke Sandström

Real Talk:
Regi/koreografi:
Bianca Cruzeiro
Dramaturgi: Alma Lindé*
Scenografi/kostym: Cecilia Karlsson*
Ljusdesign/scenografi:
Ivan Wahrén*
Ljudverk:
Francisco Sobrado/Frangie
*student från Stockholms
dramatiska högskola

Medverkande: Iwa Herdensjö,
Andrejs Ljunggren, Yolande Felice
Knobel, Katarina Rubensson,
Dennis Andreev, Claudia Turiel,
Anders Dahlin, Ann Dahlin, Bianca Cruzeiro

 

En examensproduktion från StDH (Stockholms dramatiska högskola).


Anders Jörlén

4 maj 2017

Jag ville bara dansa
NorrDans
Dans i Nord
GöteborgsOperan

Läs mer här:

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats