A WEB MAGAZINE ABOUT DANCE – EST. 1995

Dansportalen

Artikelarkiv

Klicka på valfri månad för att se tidigare artiklar.
 • 2017-05-22
  Kgl Baletten Distinktion 2016. Daniel Norgren-Jensen i Bill av Sharon Eyal. Foto Mqrkus Gårder

  Daniel Norgren-Jensen belönad med Gallodierstipendiet


  STOCKHOLM: Frimurarorden Den Nordiska Förstas Jubelfond, har beslutat tilldela Kungliga Balettens Daniel Norgren-Jensen årets Gallodierstipendium på 80 000 kronor.

  Motiveringen lyder: "Med total kontroll såväl inom den klassiska balettens teknik som den moderna, spänner hans danskvalitéer över de flesta kreationer med Kungliga Baletten." • 2017-05-18
  Affisch för filmen Danser. Regi Steven Cantor

  Dansen som hänförelse och plåga


  FILM: Dancer är en dokumentär som skildrar dansaren Sergei Polunins turbulenta uppväxt och ungdom. Den är en gripande skildring av ett fascinerande drama, som visar både den eufori och de adrenalininjektioner som den klassiska dansen kan ge både dansare och publik.Men även de orimliga krav på och önskningar om en allt större in- och upplevelse, som också ställs av båda parter. Men filmen ger också många prov på Polunins storhet som dansare.
 • 2017-05-15
  Royal Collective

  Royal Collective – ett skapande initiativ


  STOCKHOLM: ”Royal Collective är en plattform där Kungliga balettens dansare får utrymme att använda sin kreativitet och utforska sin konstnärliga, inre röst,” säger projektledaren Preston McBain till Dansportalen.I slutet av april gavs verken på Riddarfjärdsteatern och då fick en jury och publiken välja ut sina favoriter som ska visas på Dansens hus 18 och 19 maj.


 • 2017-05-11
  H-fors Pro Dance 2017. Unna Kitti och Arttu Wäänänen i Brådjupet, kor Marjo Kuusela. Foto Susanna Reitamo

  Pro Dance-galan – rikt och varierat


  HELSINGFORS: Pro Dance 2017. Åter en fin afton! Alla trivdes i stämningen under den traditionella galan anordnad av Föreningen Pro Dance. Galan hölls också denna gång i Aleksandersteatern vid Bulevarden – var annars.Efter galaprogrammet med dess varierande dansnummer, utdelades stipendier till professionella inom dansen samt till unga löften.
 • 2017-05-08

  Norsk stilexplosion


  NORRLAND: En norsk stilexplosion med rötterna i jazzdans och modern dans har turnerat i Sverige under april och maj. Kaboom är det passande namnet på den senaste föreställning som koreograferna Karl Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner skapat för kompaniet Subjazz i Oslo.


 • 2017-05-04
  Uppsala Stadst Real Talk. Bianca Cruzeiro Caracas

  På argentinsk tangobar i Uppsala


  UPPSALA: I en repetitionslokal, tillfälligt maskerad till tangobar, placeras publiken vid ett tiotal kafébord dukade med vin, vatten och tapas. Ur högtalarna tonar sugande tangorytmer.Värd vid varje bord är en medlem av ensemblen och kvällen inleds med att man lär känna sina bordsgrannar och sin värd/värdinna under gemytligt samtal runt borden.
NorrDans
GöteborgsOperan
Dans i Nord

Läs mer här:

twitter
Instagram
Instagram

Powered by SiteVisionlänk till annan webbplats